Vispirms pagatavo citrona krēmu. Izmantojot elektrisko mikseri, saputojiet citrona sulu, miziņu,
pūdercukuru, izkausētu atdzesētu sviestu un olas līdz pilnīgi gludai viendabīgai masai. Lej vidēja izmēra katlā.
Karsē krēmu uz mazas uguns, nepārtraukti maisot (pretējā gadījumā maisījums pielips pie katla dibena un
sāniem), līdz tas sabiezē. Neļaujiet tam uzvārīties.
Kad krēms ir sabiezējis, noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Ielejiet burkā, cieši aizveriet. Uzglabāt
ledusskapī.
Sagatavojiet sīrupu. Mazā bļodā sajauciet ūdeni, citronu sulu un cukuru, līdz cukurs izšķīst. Nolikt malā.
Pagatavo Dr. Oetker Tiramisu krēmu. Ielejiet pienu augstā traukā un pievienojiet paciņas saturu. Sakuļ ar
elektrisko mikseri lielā ātrumā apmēram 3 minūtes, līdz krēms sabiezē.
Sagrieziet zemenes.
Kārto desertu. Uz īsu brīdi iemērciet cepumus Dāmu pirkstiņus sagatavotajā sīrupā, izņemiet to un
novietojiet tos izvēlēto glāžu vai burciņu apakšā (ja nepieciešams, salauziet). Virsū liek karots citronu krēms, pa virsu uzkaisa nedaudz sasmalcinātu zemeņu, bet zemenēm uzliek pāris karotes Tiramisu krēma. Atkārtojiet
slāņus, sākot ar cepumiem, kas uz īsu brīdi ir mērcēti sīrupā.
Kārtaino desertu liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām (vai vēlams uz nakti).
Pasniedz, dekorējot ar svaigām zemenēm, citrona šķēlītēm un piparmētru lapiņām.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti