Pagatavo Panna Cotta saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma: sajauciet maisījumu iepakojumā ar 150 ml
piena, līdz maisījums izšķīst. Atlikušo pienu un krējumu uzkarsē katliņā līdz vārīšanās temperatūrai. Kad tas
uzvārās, lēnām un pastāvīgi samaisiet maisījumu. Nepārtraukti maisot karsē 1 minūti.
Noņem no uguns, lej formas traukos (piemēram burciņa), kas izmazgāti ar aukstu ūdeni un labi notecinātas.
Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad ievieto ledusskapī uz 2 stundām, līdz sastingst.
Kamēr panna cotta sastingst, sagatavo avenes. Liek avenes vidēja izmēra katlā, sajauc ar cukuru un
sasmalcinātu timiānu. Karsē uz vidējas uguns, līdz ogas ir pavisam mīkstas. Atsevišķā traukā sajauciet citronu
sulu ar kukurūzas cieti, līdz tā izšķīst. Lēnām, nepārtraukti maisot, ielejiet avenēs. Karsē vēl pāris minūtes, līdz maisījums sāk sabiezēt. Noņem no karstuma un atdzesē.
Pannakotu uzmanīgi pārliek no ledusskapja uz šķīvjiem. Vispirms ar asu nazi apgrieziet deserta malas. Pēc
tam uz dažām sekundēm iemērciet trauka (burkas) dibenu karstā ūdenī. Apgrieziet deserta trauku otrādi - to
apakšas viegli atleks no uzsildītā trauka apakšas un skaisti izņemto desertu varēsiet pārlikt šķīvī.
Pasniedziet desertu ar avenēm, dekorējiet ar timiāna zariņiem un svaigām ogām.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti