Vai zinājāt, ka vaniļas ekstrakts un vaniļas esence ir viens un tas pats? Mazo pudelīšu, ko parasti atrodam pie cepšanas piederumiem, saturs tiek izmantots dažādos ēdienos visā pasaulē. Bet, vai šīs pudelītes tiešām satur īstās vaniļas ekstraktu? Kādām receptēm ir piemērots vaniļas ekstrakts? Vai vaniļas ekstraktu var pagatavot mājas apstākļos?
Vaniļas ekstrakts tiek iegūts no vaniļas pākstīm. Pateicoties tam, ka vaniļas ekstrakts tiek iegūts no pašām pākstīm, to veido vaniļas dabiskie garšas elementi ļoti augstā koncentrācijā.
Vaniļas ekstrakta galvenā priekšrocība – delikātā vaniļas garša – padara to par ideāli piemērotu dažādu saldumu receptēm, piemēram, tortēm, cepumiem, desertiem un kafijas dzērieniem. Vaniļas ekstrakts ir piemērots arī vaniļas saldējuma pagatavošanai mājās, kā arī to var izmantot ievārījumos, lai tiem piešķirtu vieglu vaniļas garšu. Gatavojat īpašu mērci? Pievienojiet tējkaroti vaniļas ekstrakta, lai uzlabotu garšu.
Vaniļas ekstrakts pārtikas gatavošanas nozarē tiek uzskatīts par universālu līdzekli, bet to ir iespējams aizstāt ar citiem vaniļas produktiem. Ja vēlaties aizstāt vaniļas ekstraktu ar citiem vaniļas produktiem, pievērsiet īpašu uzmanību tam, kādā daudzumā tos izmantojat.
Lielākā daļa ražotāju iekļauj alkoholu savos vaniļas ekstraktos, jo alkohols tiek izmantots vaniļas ekstrakta pagatavošanas procesā.
Vaniļas ekstrakts ir viens no populārākajiem vaniļas produktiem visā pasaulē, un to var iegādāties jebkurā lielveikalā. Vaniļas ekstrakta pudeles ir jāuzglabā vēsā un tumšā vietā.
Ja dodat priekšroku mājās gatavotiem produktiem, jums noteikti noderēs mūsu vienkāršie un precīzie norādījumi vaniļas ekstrakta pagatavošanai. Noskatieties video, lai uzzinātu vairāk.
Sastāvdaļas aptuveni 50 ml vaniļas ekstrakta:
· 2 vaniļas pākstis
· 50 g cukura
· 100 ml ūdens
Metode:
1 Sagrieziet vaniļas pāksti gareniski un izņemiet sēklas.
2 Sildiet cukuru pannā uz mazās uguns līdz tas iegūs zeltaini brūnu nokrāsu. Pievienojiet ūdeni, vaniļas sēklas un vaniļas pākstis, un vāriet aptuveni 5-7 minūtes uz lēnas uguns. Pēc tam izņemiet vaniļas pākstis.
3 Nolejiet vaniļas ekstraktu sterilā tvertnē, aizveriet to un ļaujiet atdzist.
Pēc ieliešanas tīrās pudelēs ekstrakts vairākas nedēļas ir jāglabā vēsā un tumšā vietā. Svarīgi! Pagatavojot ekstraktu, vienmēr izmantojiet tīras karotes, lai nepieļautu baktēriju nokļūšanu tajā.
Kūkas
Kūkas