Flag

Vaniļa

Vaniļas pākstis
Iedvesma
Vaniļa
Vaniļas pākstis

Vaniļa ir viena no pasaulē populārākajām un neparastākajām garšvielām. Šajā rakstā pastāstīsim svarīgāko par vaniļas pākstīm.

Kas ir vaniļas pākstis?

Vaniļas pākstis ir vaniļas auga fermentēti sēklu apvalki. Pākstis tiek novāktas zaļas, un tad seko žāvēšanas process, kas atklāj vaniļas dabisko aromātu.

Vaniļas pākšu sēklas ir mīkstas un tām piemīt vienmērīga, noapaļota garša.

Vēlaties uzzināt vairāk par vaniļas augu? Tad mums ir jādodas ceļojumā uz tropiem, lai uzzinātu par orhidejas izcelsmi un audzēšanu.

Kā izmanto vaniļas pākstis?

Vaniļas pākstis ir ideāla izvēle tiem, kas vēlas izmantot dabiskāko no visiem vaniļas produktiem. Sēklas var izmantot saldajos ēdienos un ne tikai. Nemetiet ārā pāksti pēc sēklu izņemšanas! Vaniļas pāksts ir īpaši labi piemērota vaniļas cukura pagatavošanai mājas apstākļos.

Vaniļas pākšu pirkšana un uzglabāšana

Pērkot veselas vaniļas pākstis ir jāpievērš uzmanība to īpašībām, lai iegādātos labas kvalitātes pākstis. Mēs pastāstīsim, kā atpazīt labākās kvalitātes vaniļas pākstis.

  1. Izvēlieties mīkstas vaniļas pākstis, kurās ir jūtams mīkstums un kuras ir iespējams saliekt nesalaužot. Tas nozīmē, ka pāksts nav sausa.

  2. Vaniļas pākstīm ir jābūt vienmērīgi brūnā vai melnā krāsā. Nepērciet pākstis ar baltiem plankumiem vai pākstis pelēcīgā krāsā.

  3. Ja pirms pirkšanas ir iespējams pataustīt pākstis, pieskarieties to ārējam apvalkam. Pāksts apvalkam ir jābūt ādai līdzīgai virsmai, kā arī tas nedrīkst pārplīst locīšanas rezultātā.

Jauniegādātās pākstis ir jāglabā stikla tvertnē tumšā un sausā vietā. Vaniļas pākstis nedrīkst pakļaut siltuma iedarbībai, jo tad tās zaudēs mitrumu un to mīkstums izžūs.

Vaniļas pākstis, tāpat kā daudzus citus produktus, ir iespējams izmantot pēc derīguma termiņa beigām. Ja kādreiz atradīsiet sausas vaniļas pākstis, no kurām ir grūti izņemt sēklas, jūs varat no tām pagatavot vaniļas pulveri. Lai uzzinātu, kā to izdarīt, lasiet mūsu rakstu par vaniļas pulveri.

Vaniļas pākšu aizstāšana

Cepšanas produktu nodaļā ir atrodams plašs vaniļas produktu klāsts, kurus varat izmantot, lai aizstātu svaigas vaniļas sēklas. Vaniļas ekstrakts ir lieliska alternatīva tā konsistences dēļ. Ja jūsu receptē ir jāizmanto viena vaniļas pāksts, tad tās vietā varat izmantot divas tējkarotes vaniļas ekstrakta. Ja jūsu receptē ir jābūt redzamiem vaniļas gabaliņiem, nopērciet vaniļas ekstraktu ar vaniļas sēklām. 

Visa svarīgākā informācija par vaniļas produktu izmantošanu ir atrodama šeit: Kādām receptēm ir piemēroti vaniļas produkti?

Kā pareizi izņemt sēklas no vaniļas pākstīm?
  1. Soli pa solim instrukcija

    Picture -
  2. Picture -
  3. Picture -
  4. Picture -

5. Sēklas ir jāizmanto uzreiz pēc to izņemšanas no pāksts, jo pretējā gadījumā tās izžūs un zaudēs savu garšu.


Recipes with vanilla pod

Sekojiet Dr. Oetker