Tie, kam garšo saldumi, nespēj pretoties vaniļas aromātam un garšai. Vaniļa ir pasaulē otrā dārgākā garšviela, ko cenas ziņā pārspēj tikai safrāns. Smalkais vaniļas pulveris ir dārgākais no vaniļas produktiem. Mēs pastāstīsim jums par to, kā izmantot vaniļas pulveri un kā jūs to varat pagatavot mājās.
Sastāvdaļas aptuveni 25 g vaniļas pulvera:
· 10 vaniļas pākstis
Metode:
1 Uzsildiet cepeškrāsni (temperatūra augšā un apakšā: 40°C, ventilators: nav ieteicams). Sagrieziet vaniļas pākstis lielos gabalos un salieciet tās uz ar cepšanai paredzēto papīru nosegtas cepšanas paplātes. Žāvējiet vaniļas pākstis cepeškrāsns vidējā plauktā aptuveni 10-12 stundas.
2 Pēc tam ievietojiet žāvētās vaniļas pākstis blenderī un samaliet tās līdz pulverim. Pēc tam ieberiet pulveri aizveramā burkā.
Izmantojiet tīras burkas ar uzskrūvējamiem vākiem, lai tajās glabātu mājās pagatavoto vaniļas pulveri. Vaniļas pulveri var glabāt vairākus mēnešus, ja tas tiek turēts vēsā un tumšā vietā.
Dodieties piedzīvojumā kopā ar mums un uzziniet visu par karaliskā vaniļas auga izcelsmi un audzēšanu.