Ieberiet Panna Cotta maisījumu bļodā. Pievienojiet 300 ml piena un samaisiet ar putojamo slotiņu līdz gludai viendabīgai masai.
Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē krējumu un atlikušo pienu (200 ml), līdz maisījums gandrīz vārās. Nokāš un ielej Panna Cotta maisījumā. Maisa ar putojamo slotiņu.
Ielejiet atpakaļ katlā, uzlieciet uz lēnas uguns un karsējiet 1 minūti, nepārtraukti maisot.
Pagatavoto maisījumu nedaudz atdzesē un ielej glāzēs. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad ievieto ledusskapī un patur apmēram 2-3 stundas, līdz tas pilnībā sastingst.
Uzkarsējiet saldo krējumu, līdz tas ir karsts, bet ne vārošs. Pārlejiet pāri šokolādes un lazdu riekstu krēmam un samaisiet, līdz masa ir gludai un viendabīga.
Pārlejiet atdzisušo un sastingušo Panna Cotta ar istabas temperatūras šokolādes un lazdu riekstu krēma mērci. Apkaisiet ar sauju sasmalcinātu grauzdētu lazdu riekstu.
Baudiet nekavējoties vai atdzesējiet ledusskapī līdz pasniegšanai.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černe www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti