Ievietojiet mellenes nelielā katliņā. Vāriet uz vidējas uguns apmēram 5–7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mellenes ir mīkstas, izdala sulu un sāk burbuļot. Viegli saspaidiet mellenes ar dakšiņu vai rokas blenderi.
Noņemiet katliņu no uguns. Pievienojiet čia sēklas, kļavu sīrupu (vai medu), sarīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Kārtīgi samaisiet. Ievārījums izskatīsies šķidrs, bet čia sēklas, uzbriestot, sabiezēs. Ja ievārījums joprojām ir pārāk šķidrs pat pēc atdzesēšanas, pievienojiet vēl vienu ēdamkaroti sēklu un samaisiet – nepieciešamais daudzums var būt atkarīgs no ogu sulīguma.
Atdzesējiet ievārījumu, tad ielejiet to burkā un cieši aizveriet. Uzglabājiet ievārījumu ledusskapī līdz 7 dienām.
Uzsmērējiet ievārījumu uz grauzdiņiem, pievienojiet garšu jogurtam, pasniedziet ar pankūkām vai vafelēm vai pievienojiet garšu auzu pārslām!
Lai labi garšo!
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černe www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Citas
Citas
Citas