Flag

Dinozaura kūka

12 porcijas
Vidēji sarežģīti
300
Jauna garda recepte ikvienam, kas mīl gatavot desertus!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Padomi un triki
Ja pagatavojot sviesta krēmu jums nav termometra, ielieciet koka karoti olu maisījumā un uzpūtiet uz tā: ja parādās rožu raksts, tad maisījums ir aptuveni 80 ° C.
Biskvīta pamatni ir vieglāk sagriezt, ja tā tika atdzesēta ledusskapī vismaz 1 st.
Picture -
Picture -
LŪDZU NOVĒRTĒJIET ŠO RECEPTI
Kā jums veicās ar šo recepti?

Līdzīgas receptes

Līdzīgas receptes

Sekojiet Dr. Oetker
Picture - Hero image
Piederumi
Piederumi
cepšanas forma (ø 26 cm)
cepamais papīrs
virtuves svari
bļodas
roku mikseris
lāpstiņa
putotājs
termometrs
nazis
kūkas nazis
paletes nazis
mīklas griezējs

Sastāvdaļas

Biskvītam vajadzēs
4olas (M izmēra)
130 gcukura
0,5 tējkaroteDr. Oetker Vaniļas aromatizētājs (4x2ml)
3 ēdamkaroteūdens (karstā)
1 iepakojumosDr. Oetker vanilīna cukurs (8g)
1 šķipsniņasāls
75 gmiltu
30 gkukurūzas cietes
30 gkakao pulveris
2 tējkaroteDr. Oetker cepšanas pulveris
Franču sviesta krēmam
4olas (M izmēra, istabas temperatūras)
150 gcukura
1 šķipsniņasāls
375 gmīksta sviesta
75 gkakao pulveris
Krēma pārklājumam
250 gsviesta
250 gpūdercukura
1 šķipsniņasāls
0,5 tējkaroteDr. Oetker Vaniļas aromatizētājs (4x2ml)
1 nedaudzDr. Oetker Zaļā pārtikas krāsviela (10 g)

Skatīt produktus

Picture - Dr. Oetker Vaniļas aromatizētājs (4x2ml)
Picture - Dr. Oetker vanilīna cukurs (8g)
Picture - Dr. Oetker cepšanas pulveris
Picture - Dr. Oetker Vaniļas aromatizētājs (4x2ml)
Picture - Dr. Oetker Zaļā pārtikas krāsviela (10 g)
1

Pagatavošana

Biskvīts. Uzkarsējiet cepeškrāsni (karsēšana no augšas/ apakšas 180 ° C). Cepšanas formas pamatu izklājiet ar cepamo papīru. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Kopā sajauciet miltus, kukurūzas cieti, kakao pulveri un cepamo pulveri. Olu dzeltenumus samaisa ar 1/3 cukura, aromatizētāju un karsto ūdeni, tad visu saputo. Olu baltumus sakuļ ar atlikušo cukuru, vanilīna cukuru un sāli līdz viendabīgai masai, pamazām pievienojot olu dzeltenumu maisījumu. Tad, pa daļām, iejauciet klāt miltu maisījumu un visu samaisiet. Gatavo masu izklājiet uz cepšanas formas. Izlīdziniet un cepiet cepeškrāsns vidējā plauktā aptuveni 25 minūtes. Izņemiet no krāsns un ļaujiet biskvītam pilnībā atdziest.

2

Franču sviesta krēms. Metāla traukā, kas novietots virs verdošās ūdens vannas, uzsildiet olu, cukuru un sāli, nepārtraukti maisot ar putotāju līdz maisījums sasniedz 85 ° C. Tiklīdz tas sasniedz pareizo temperatūru, noņemiet trauku no ūdens vannas un saputojiet maisījumu izmantojot rokas mikseri līdz maisījums atdziest līdz aptuveni 25 ° C. Tas var aizņemt aptuveni 20 min. Sakuļ mīksto sviestu līdz tas ir balts un krēmveidīgs. Tas prasīs apm. 5 min. Tad pamazām iemaisa olu maisījumu sviestā un pievieno kakao pulveri.

3

Izņemiet gatavo biskvītu no formas un noņemiet cepamo papīru. Pārgrieziet biskvītu horizontāli, tā lai veidojas trīs biskvīta kārtas. Uz katras biskvīta kārtas (izņemot augšējo kārtu) lieciet  sviesta krēmu. Kārtojiet slāņus viens virs otra. Pēc tam, kad augšējā biskvīta kārta uzlikta, nolieciet biskvīta kūku malā, lai tā atdziest vismaz 1 st.

4

Krēma pārklājums. Ar rokas miksera palīdzību sakuliet kopā sviestu, pūdercukuru, sāli un aromatizētāju līdz izveidojas balts un gaisīgs maisījums. Tas var aizņemt dažas minūtes. Pievienojiet zilo pārtikas krāsvielu tik daudz, cik tas ir nepieciešams. Pēc tam pārklājiet kūku ar pagatavoto krēmu. Kūkas dekorēšanai ar krēmu izmantojiet mazu paletes nazi. Tad nolieciet, lai kūka atdziest

Padomi un triki

  • Ja pagatavojot sviesta krēmu jums nav termometra, ielieciet koka karoti olu maisījumā un uzpūtiet uz tā: ja parādās rožu raksts, tad maisījums ir aptuveni 80 ° C.
    Biskvīta pamatni ir vieglāk sagriezt, ja tā tika atdzesēta ledusskapī vismaz 1 st.