Sagatavo apaļu silikona cepam trauku (2-2,5 l ietilpība). Ļoti vienmērīgi iesmērē to ar pilienu eļļas bez smaržas - to ir ērti darīt ar papīra dvieli, lai uz sienām nebūtu liekas eļļas.
Zemenes sagriež ceturtdaļās, ķiršiem izņem kauliņus, bet mazākās ogas atstāj nesagrieztas. Liek bļodā un uzglabā ledusskapī līdz gatavs lietošanai.
Želeju ar zemeņu garšu pagatavo saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma, tikai viena iepakojuma saturu ielej 400 ml ūdens, nevis 500 ml. Samaisiet, ļaujiet želejas pulverim izšķīst. Pagaidiet, līdz želeja atdziest, bet neļaujiet tai sastingt.
Atdzisušajai želejai pievieno ogas, bet sagatavoto ogu un želejas maisījumu lej sagatavotajā, ietaukotajā, apaļajā silikona cepam traukā. Ievietojiet ledusskapī un ļaujiet nostāvēties 2-3 stundas, līdz želejas slānis sastingst.
Mascarpone, saldināto iebiezināto pienu, grieķu jogurtu, zemeņu biezeni un vaniļas ekstraktu saputo ar elektrisko mikseri līdz gludai, viendabīgai masai.
Želatīnu liek mazā bļodiņā, pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest. Kad želatīns uzbriest, izkausē to virs tvaika vannas. Nekādā gadījumā neļaujiet želatīnam vārīties, jo tādējādi želatīns zaudēs cietēšanas īpašības! Izkausēto maisījumu nedaudz atdzesē.
Atdzisušo želatīnu lēnām lej istabas temperatūras Mascarpone siera masā, nepārtraukti maisot. Sagatavoto krēmu pārlej pāri sastingušajai želejas un ogu kārtai, izlīdzina virsmu un liek ledusskapī vēl uz aptuveni 4 stundām vai uz nakti, līdz kūka pilnībā sastingusi.
Lai izņemtu kūku no formas, uzliek tai virsū lielu šķīvi vai paplāti, tad trauku ar šķīvi apgriež otrādi un pagaidi pāris minūtes, līdz kūka "atlec" no silikona trauka malām un lēnām “nokrīt” uz šķīvja. Ja tas joprojām nelīdz, varat uz īsu brīdi iegremdēt silikona trauku ar kūku siltā ūdens peldē – tad kūku būs vēl vieglāk izņemt.
Dekorē un pasniedz.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas