Saputojiet mīkstinātu sviestu un cukuru ar elektrisko mikseri apmēram 7–8 minūtes, līdz cukurs izšķīst un maisījums kļūst gaisīgs un bālgans. Pievienojiet olas pa vienai, katru sakuļot. Pievienojiet skābo krējumu un vaniļu.
Bļodā pievienojiet divas tases miltu, cepamo pulveri un sāli. Sanāks bieza mīkla.
Sadaliet sagatavoto mīklu trīs vienādās daļās. Nolieciet malā.
Ievietojiet tumšās, piena un rozā šokolādes gabaliņus trīs mazās bļodiņās. Katliņā ielejiet pienu un karsējiet uz vidējas uguns, līdz ap malām sāk veidoties pirmie burbuļi. Ielejiet pienu bļodiņās ar šokolādes skaidiņām – katrā bļodiņā ielejiet 100 ml. Ļaujiet nostāvēties pāris minūtes, pēc tam maisiet ar putojamo slotiņu, līdz šokolāde ir izkususi.
Katrā mīklas daļā sajauciet viena veida šokolādes maisījumu un ceturtdaļu glāzes (35 g) miltu. Jums būs trīs veidu mīkla – trīs šokolādes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C (karsēšana no augšas un apakšas, ar ventilatoru). Izklāj kēksiņu formu (30x11 cm) ar cepam papīru un vienmērīgās kārtās ielej tumšās šokolādes, piena šokolādes un rozā šokolādes mīklu.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu un 20 minūtes. Pārbaudi, vai kūka ir gatava, ar koka iesmiņu – iedurot un izņemot no kūkas centra, tam jābūt tīram.
Nelielā katliņā sajauciet ūdeni un cukuru. Karsējiet, līdz cukurs izšķīst. Nokāsiet un nolieciet malā.
Kad kūka ir izcepusies, ļauj tai dažas minūtes atdzist pannā, pēc tam izņem to no pannas un novieto uz restēm. Sadursta kūku ar koka iesmiņu un apslaka ar sīrupu. Ļauj atdzist.
Ievietojiet piena šokolādes skaidiņas bļodā. Mazā katliņā uz vidējas uguns uzkarsējiet 100 g saldā krējuma, līdz ap malām sāk veidoties burbuļi. Nokāsiet un nekavējoties pārlejiet pāri šokolādei. Ļaujiet nostāvēties pāris minūtes, pēc tam samaisiet ar putojamo slotiņu, līdz šokolāde ir izkususi. Nedaudz atdzesējiet un pēc tam pārlejiet glazūru pāri atdzisušajai kūkai.
Tādā pašā veidā izkausējiet rozā šokolādes gabaliņus atlikušajos 50 g saldā krējuma. Apkaisiet ar piena šokolādes glazūru.
Apkaisiet ar sauju šokolādes skaidiņu un pasniedziet.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.saulėtavirtuvė.lt
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi
Kēksi