Bļodā apmēram 10 minūtes sakuļ istabas temperatūras sviestu, cukuru, sāli un vaniļas ekstraktu. vai līdz cukurs izšķīst un sviests kļūst gaisīgs. Iemaisa olas un tad brendiju.
Ābolus rupji sarīvē un iemaisa sviesta maisījumā.
Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un kakao, tad pievieno sviesta un ābolu maisījumam un visu samaisa.
Mīklu lej cepešpannā, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180°C un cep 45-50 minūtes vai līdz, pārbaudot, mīklā iedurot koka iesmiņu un tas iznāk tīrs.
Krēmam saputo auksto pienu ar krēma pulveri, tad iemaisa istabas temperatūras sviestu. Visu sakuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Dekorē kēksu ar krēmu un dzērvenēm.
Pasniedzot kūku pārkaisa ar pūdercukuru. Ja ir palicis krēms, pasniedz to kopā ar kēksu.
Līdzīgas receptes
Kēksi
Kēksi
Kēksi