Ievietojiet balto šokolādi bļodā. Novietojiet virs katla ar vārošu ūdeni (tā, lai bļodas dibens nesasniegtu ūdeni) un karsējiet tvaika vannā, ik pa laikam apmaisot, līdz šokolāde pilnībā izkūst.
Cepšanas pannu vai citu plakanu trauku izklāj ar cepamo papīru. Pārlej tam izkausēto šokolādi un ar lāpstiņu izlīdzina to plānā kārtā.
Kamēr šokolāde vēl ir silta, iepiliniet tajā dažādu krāsu šķidro pārtikas krāsvielu. Izmantojiet koka iesmiņu, lai izveidotu krāsainu marmora efektu, pārvelkot ar to pāri šokolādes virsmai.
Apkaisiet ar dažādiem rotājumiem pēc izvēles.
Ievietojiet dekorēto šokolādi ledusskapī un ļaujiet tai sacietēt. Pēc tam salauziet to gabaliņos un izbaudiet kā desertu vai izmantojiet kā dekoru citiem desertiem. Svarīgi: baltā šokolāde istabas temperatūrā kūst ļoti ātri, tāpēc uzglabājiet to ledusskapī un izņemiet tikai pirms pasniegšanas.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černe www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Deserti
Deserti
Deserti