Flag

Saldā Lieldienu maize

1 vienība
Vidēji sarežģīti
60
Dr. Oetker LIELDIENU receptes tapušas sadarbībā ar Ievas Virtuvi
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Picture -
Picture -
LŪDZU NOVĒRTĒJIET ŠO RECEPTI
Kā jums veicās ar šo recepti?

Līdzīgas receptes

Līdzīgas receptes

Sekojiet Dr. Oetker
Picture - Hero image

Sastāvdaļas

Lai pagatavotu maizi, Tev vajadzēs
400 gmiltu
150 mlpiena silta
100 gcukura
100 gsviesta (izkausē)
1 iepakojumosDr.Oetker rauga
1olas
1olas dzeltenums
0,5 tējkarotesāls
1olas (pārsmērēšanai)
Pildījumam
200 gžāvētu augļu, izvārīti mīksti 1 apelsīna sulā, sablendēti kopā ar ēdamkaroti džema
1 tējkaroteDr. Oetker kanēļa cukurs (ar kaudzīti)
1 iepakojumosDr. Oetker cukura dekori (krāsainas lodītes)

Skatīt produktus

1

Pagatavošana

Lielā bļodā sajauc izsijātus miltus ar cukuru un sāli, vidū izveido bedri.

2

Bedrē ielej pienu, iemaisa raugu un nedaudz miltu, liek siltumā, lai raugs sāk darboties. Kad tajā parādās burbulīši, pievieno sviestu un olas, sajauc mīklā.
Mīklu izmīca gludu, pārklāj ar dvielīti, siltā vietā uzraudzē.

3

Pildījumam sablendētos žāvētos augļos iemaisa kanēļa cukuru.
Uzrūgušu mīklu izrullē apmēram 50 x 30 cm taisnstūrī. Pārklāj ar pildījumu, visapkārt atstājot nelielu brīvu maliņu.

4

Sākot no vienas garās malas, mīklu sarullē, aizloka galus un ruleti pastiepj nedaudz tievāku un garāku. Liek uz cepampannā ieklāta cepampapīra un saritina spirālē. Pārsedz, uz pusstundu noliek piebriest.

5

Tad pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa krāsainās cukura lodītes. Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.
Lai labi garšo!