Lamas kūka

Jauna garda recepte ikvienam, kas mīl gatavot desertus!

8 porcijas

nepieciešams mazliet patrenēties 240 minūtes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

receptei Lamas kūka

Biskvītam vajadzēs:

4 olas (M izmēra)
130 g cukura
0,5 tējkarote Dr. Oetker citrona aromatizētāja
3 ēdamkarote ūdens (karstā)
1 iepakojumos Dr. Oetker vanilīna cukurs (8g)
1 šķipsniņa sāls
75 g miltu
50 g kukurūzas cietes
2 tējkarote Dr. Oetker cepšanas pulveris

Franču sviesta krēmam:

4 olas (M izmēra, istabas temperatūras)
150 g cukura
1 šķipsniņa sāls
375 g mīksta sviesta
1 tējkarote Dr. Oetker citrona aromatizētāja
300 g mellenes

Krēma pārklājumam:

250 g sviesta
250 g pūdercukura
1 šķipsniņa sāls
0,5 tējkarote Dr. Oetker citrona aromatizētāja

Dekorēšanai:

nedaudz baltās cukura masas
nedaudz Dr. Oetker oranžas pārtikas krāsvielas
1 nedaudz Dr. Oetker dzeltenas pārtikas krāsvielas
1 nedaudz Dr. Oetker rozā pārtikas krāsvielas
1 nedaudz Dr. Oetker zaļas pārtikas krāsvielas

Piederumi:

2 cepšanas formas (ø 16 cm)
cepamais papīrs
virtuves svari
bļodas
roku mikseris
lāpstiņa
putotājs
termometrs
nazis
kūkas nazis
paletes nazis
mīklas griezējs
virtuves ritošā tapa
virtuves birste

Pagatavošana

Pagatavošana

1

Pagatavošana

Biskvīts. Uzkarsējiet cepeškrāsni (karsēšana no augšas/ apakšas 180 ° C). Divu formu pamatus izklājiet ar cepamo papīru. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Sajauciet miltus ar kukurūzas cieti un cepamo pulveri. Olu dzeltenumus samaisa ar 1/3 cukura, aromatizētāju un karsto ūdeni, tad visu saputo. Olu baltumus sakuļ ar atlikušo cukuru, vanilīna cukuru un sāli līdz viendabīgai masai, pamazām pievienojot olu dzeltenumu maisījumu. Tad, pa daļām, iejauciet klāt miltu maisījumu un visu samaisiet. Gatavo masu sadaliet divās vienādās daļās un izklājiet katru daļu uz atsevišķās formas. Izlīdziniet un cepiet cepeškrāsns vidējā plauktā aptuveni 20 minūtes. Izņemiet no krāsns un ļaujiet biskvītam pilnībā atdziest.

2

Franču sviesta krēms. Metāla traukā, kas novietots virs verdošās ūdens vannas, uzsildiet olu, cukuru un sāli, nepārtraukti maisot ar putotāju līdz maisījums sasniedz 85 ° C. Tiklīdz tas sasniedz pareizo temperatūru, noņemiet trauku no ūdens vannas un saputojiet maisījumu izmantojot rokas mikseri līdz maisījums atdziest līdz aptuveni 25 ° C. Tas var aizņemt aptuveni 20 min. Sakuļ mīksto sviestu līdz tas ir balts un krēmveidīgs. Tas prasīs apm. 5 min. Tad pamazām iemaisa olu maisījumu sviestā un pievieno aromatizētāju.

3

Izņemiet gatavo biskvītu no formām un noņemiet cepamo papīru. Katru biskvītu sagrieziet horizontāli uz pusēm lai veidojas četras biskvīta kārtas. Mellenes nomazgājiet un, izmantojot dvieli, nosusiniet tās. Uz katras biskvīta kārtas (izņemot augšējo kārtu) lieciet  sviesta krēmu un mellenes, vienmērīgi visu sadalot. Kārtojiet slāņus viens virs otra. Pēc tam, kad augšējā biskvīta kārta uzlikta, nolieciet biskvīta kūku malā, lai tā atdziest vismaz 1 st.

4

Krēma pārklājums. Ar rokas miksera palīdzību sakuliet krējumu kopā sviestu, pūdercukuru, sāli un aromatizētāju līdz izveidojas balts un gaisīgs maisījums. Tas var aizņemt dažas minūtes. Pēc tam pārklājiet kūku ar pagatavoto krēmu tā, lai kūka ir pilnībā pārklāta. Tad nolieciet, lai atdziest.

5

Dekorēšana. Sadaliet cukura masu četrās daļās un krāsojiet to ar pārtikas krāsvielām pēc savas gaumes. Jūs varat izmantot dzeltenu un oranžu, rozā vai zaļo krāsas. Katru daļu izrullē 2 mm loksnēs un ar mīklas griezēja palīdzību izgrieziet apļus. Kārtojiet cukura masas apļus viens virs otra tā, lai katrs nākamais loks kļūst mazāks. Apļu piestiprināšanai izmantojot nedaudz ūdens. Ar nazi sagrieziet apļus uz pusēm un pārklājiet ar tiem biskvīta kūkas malas. Izmantojot griešanas veidnes, izgatavojiet lamu un kaktusus, lieciet tos uz biskvīta kūkas un pasniedziet.

Datu izsekošanas piekrišana

Mēs būtu priecīgi, ja Jūs piekristu tam, ka mēs un mūsu partneri izmanto sīkdatnes un līdzīgas izsekošanas tehnoloģijas, lai saprastu, kā tiek izmantota mūsu vietne. Iegūtā informācija mums palīdzēs labāk izprast lietotāja uzvedību, vajadzības un atbilstoši tai pielāgot mūsu mājaslapu. Turklāt mēs un mūsu partneri izmantotu šos datus, lai piedāvātu Jums personalizētus piedāvājumus viņu platformās. Ja Jūs tam piekrītat, klikšķiniet ‘Piekrist’. Lūdzam apskatīt mūsu privātuma politiku, lai iegūtu detalizētu informāciju. Jūs varēsiet jebkurā brīdī mainīt savas domas.

Nepieciešamās funkcijas

Sīkdatnes un līdzīgas izsekošanas tehnoloģijas ir nepieciešamas, lai iespējotu mūsu vietnes pamatfunkcijas. Pamatfunkcijās tiek ietvertas, piemēram, šo iestatījumu saglabāšana. Tā ir strikti noteikta, tāpēc Jūs to nevarēsiet atslēgt.

Vienmēr aktīvs
Analītika un personalizēšana

Papildus mēs vēlētos vairāk uzzināt par to, kā Jūs izmantojat mūsu vietni, lai to optimizētu un padarītu ērtāku izmantošanai. Tāpēc mēs izmantojam sīkdatnes un līdzīgas izskošanas tehnoloģijas, kas apkopo lietotāju uzvedību, un palīdz mums uzlabot un radīt piedāvājumus tieši Jums.

(Re-)Mārketings / Personas datu koplietošana ar trešajām personām.

Lai nodrošinātu un pielāgotu mūsu mārketinga kampaņas atbilstoši Jūsu vajadzībām,  mēs apkopojam informāciju, kā Jūs nonākam mūsu vietnē un kā Jūs mijiedarbojaties ar mūsu reklāmām. Tas mums palīdzētu padarīt reklāmas un saturu vēl labāku un interesantāku Jums. Arī mūsu mārketinga partneri izmantotu šo informāciju saviem mērķiem, piemēram, lai personalizētu Jūsu kontu vai profilu viņu platformā.