Ja kādreiz esat ņēmuši ārā sēklas no vaniļas pākstīm, lai pagatavotu kēksu, vai izmantojāt vaniļas cukuru mitrās kūkas receptē, tad noteikti dzirdējāt par vaniļas pastu, kas ir iepakota mazās tūbiņās un ir atrodama lielveikalu plauktos kopā ar citiem vaniļas produktiem. Taču, ko īstenībā satur šīs tūbiņas, uz kurām rakstīts “vaniļas pasta”? Kam vaniļas pasta ir piemērota un kā to pagatavot mājās? Mēs pastāstīsim jums visu svarīgāko.
Vaniļas pasta parasti tiek pagatavota no vaniļas ekstrakta un izspiestām vaniļas sēklām, un pastai piemīt bieza sīrupa konsistence. Raksturīgās melnās daļiņas vaniļas pastā tiek iegūtas ar izspiesto vaniļas sēklu palīdzību.
Vaniļas pastu pārsvarā izmanto konditorejas izstrādājumos, saldumos, desertos un krēmos. Vienkāršākā pastas mērvienība ir tējkarote – nedaudz uzsildiet karoti, lai pastas konsistence nedaudz mainītos un to būtu vieglāk izmantot.
Aizvien biežāk ir sastopamas arī asu vai sālītu ēdienu receptes, kurās tiek izmantota vaniļas garša. Izmantojot vaniļas pastu asos vai sālītos ēdienos, ir svarīgi izmantot vaniļas pastu mazos daudzumos, lai piešķirtu ēdienam vieglas vaniļas garšas notis.
Vaniļas pasta nav pa rokai? Tā nav problēma. Konkrēti vaniļas produkti ir labāk piemēroti konkrētām receptēm, taču vaniļas produktus ir iespējams salīdzinoši vienkārši aizvietot.
Uzziniet par visu vaniļas produktu klāstu šeit.
Vaniļas pastu ir iespējams iegādāties jebkurā lielveikalā. Pateicoties atkārtoti aizveramam iepakojumam, kurā tiek pārdota Dr. Oetker Madagaskaras Burbonas vaniļas pasta ar, jūs varat ēdienam pievienot precīzu pastas daudzumu atbilstoši receptei. Vaniļas pasta ir jāuzglabā sausā un tumšā vietā pie temperatūras, kas nepārsniedz istabas temperatūru.
Dodat priekšroku veselām vaniļas pākstīm? Vaniļas pastu ir vienkārši pagatavot arī mājas apstākļos. Mūsu video uzzināsiet kā to izdarīt.
Recepte aptuveni 230 gramiem vaniļas pastas
Sastāvdaļas:
· 6 vaniļas pākstis
· 100 g brūna cukura
· 100 ml ūdens
Metode:
Mājās pagatavoto vaniļas pastu var vairākas nedēļas uzglabāt aizveramā burkā. Ir svarīgi vienmēr izmantot tīru karoti, lai izvairītos no baktēriju nonākšanas pastā.
Kūkas
Kūkas
Kūkas