Uzkarsē cepeškrāsni līdz 120 °C (augšējais un apakšējais siltums, bez ventilatora). Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un uz tās ar zīmuli uzzīmē apli apmēram 20 cm diametrā.
Ņem olu baltumus, atdalītus no dzeltenumiem, pilnīgi tīrā, labi notecinātā bļodā. Sakuļ ar elektrisko mikseri, līdz olu baltumi kļūst putojoši un bāli. Turpinot kult, pievieno ēdamkaroti cukura, kas sajaukts ar vaniļas cukuru, pēc katras ēdamkarotes kārtīgi sakuļot, līdz cukurs izšķīst (vienu ēdamkaroti kuļ apmēram minūti, tad pievieno nākamo). Pēc tam, kad olu baltumiem pakāpeniski pievieno visu cukuru, vēl nedaudz saputo, līdz olu baltumi kļūst ļoti stīvi un spīdīgi un cukurs pilnībā izšķīdis.
Bļodā ar labi sakultu olu baltumu pievieno tējkaroti baltvīna (vai ābolu sidra) etiķa un tējkaroti kukurūzas cietes. Saputo, līdz tas vienmērīgi iemaisās olu baltumos. Apgriežot bļodu ar labi saputotajiem olu baltumiem, tiem ir stingri jāturas bļodā un tie nedrīkst izkrist.
Sagatavoto maisījumu sakratiet uz cepam papīrā, sadaliet to uzzīmētajā aplī un ar karoti vai lāpstiņu izveidojiet bezē groziņu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 minūtes. Pēc tam samaziniet temperatūru līdz 120 °C un “žāvējiet” vēl 2 stundas.
Pirms krēma gatavošanas atdzesējiet to.
Ielieciet krēm sieru bļodā, pievienojiet pūdercukuru un pievienojiet vaniļas cukuru. Sakuļ ar elektrisko mikseri līdz gludai, viendabīgai masai. Nepārspīlējiet. Turpiniet lēnām kult, pakāpeniski pievienojot biezo krējumu. Jums vajadzētu iegūt biezu krēmu ar vienmērīgu konsistenci.
Atdzesētā bezē groziņa augšdaļu bagātīgi pārziež ar saputotu Mascarpone krēmu. Virsū kārto ogas un augļus, dekorē ar svaigiem piparmētru zariņiem.
Pasniedz uzreiz, kamēr bezē groziņš vēl ir kraukšķīgs un ogas nav paspējušas izlaist sulu - pavlova ir visgaršīgākā, ja pasniedz uzreiz.
Receptes autore un fotogrāfe Asta Černė www.sauletavirtuve.lt
Līdzīgas receptes
Kūkas
Kūkas
Kūkas