Virpuļmaizītes ar putukrējumu un zemenēm

Jauna garda recepte ikvienam, kas mīl gatavot desertus

14 - 15 gabals

nepieciešams mazliet patrenēties 80 minūtes

Dr. Oetker's recipe was made in collaboration with Ieva Virtuve

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

receptei Virpuļmaizītes ar putukrējumu un zemenēm

Lai pagatavotu virpuļmaizītes, Tev vajadzēs:

450 g miltu
250 g saldā krējuma
200 g sviesta
7 zemenes
3 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarote augu eļļas
2 tējkarote pūdercukura
1 glāze piena (silta)
1 iepakojumos Dr. Oetker raugs
1 iepakojumos Dr. Oetker Saldā krējuma biezinātājs
1 iepakojumos Dr. Oetker vanilīna cukurs
2 tējkarote sāls
1 Dr. Oetker dekoriņi
1 Ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

Pagatavošana

Pagatavošana

1

Lielā bļodā siltā pienā iemaisa cukuru, sāli, raugu un 100–150 g izsijātu miltu, pārklāj ar dvielīti, noliek siltā vietā, līdz raugs sāk darboties – maisījums kļūst pufīgs un it kā nedaudz burbuļains.

2

Iemaisa 150 g izkausēta sviesta un eļļu, piesijā pārējos miltus, labi izmaisa, tad mīklu izgāž uz darba virsmas un pamatīgi mīca, līdz tā kļūst gluda un viendabīga, nelīp pie rokām un virsmas.

3

Mīklu liek bļodā, pārklātu ar plēvi, uz dažām stundām vai līdz nākamajai dienai liek ledusskapī. Pa to laiku tā uzrūgst, palielinās apjomā un kļūst stingrāka, vieglāk veidojama.

4

Tad to sadala vienādos, apmēram 50 g smagos gabaliņos. Tos pa vienam saviļā un izrullē ar mīklas rulli 18–20 cm garās plāksnītēs. Pārējos gabaliņus līdz to veidošanai ieteicams turēt aukstumā.

5

Plāksnīti plānā kārtā pārsmērē ar sviestu un, sākot no vienas malas, saveļ standziņā. Ar asu nazi to visā garumā pārgriež, abas puses savstarpēji savij un saliec gredzenā, galus saspiežot, sastiprina, liek pannā uz ieklāta cepampapīra.

6

Pagatavotos mīklas gredzenus pārsmērē ar sakultu olu, pēc patikas var pārkaisīt ar zelta pērlītēm. Atstāj, līdz krāsns uzkarst līdz 210 grādiem, cep 15–20 minūtes gaiši brūnus. 

7

Atdzesētām maizītēm vidū liek pa zemenes pusītei un ar robotu uzgali uzspiež putukrējumu, kam putojot pievienots pūdercukurs, vaniļas cukurs un saldā krējuma biezinātājs, lai putukrējums stingrāk turētos. Greznumam pārkaisa dekoriņus.


Lai labi garšo!

Datu izsekošanas piekrišana

Mēs būtu priecīgi, ja Jūs piekristu tam, ka mēs un mūsu partneri izmanto sīkdatnes un līdzīgas izsekošanas tehnoloģijas, lai saprastu, kā tiek izmantota mūsu vietne. Iegūtā informācija mums palīdzēs labāk izprast lietotāja uzvedību, vajadzības un atbilstoši tai pielāgot mūsu mājaslapu. Turklāt mēs un mūsu partneri izmantotu šos datus, lai piedāvātu Jums personalizētus piedāvājumus viņu platformās. Ja Jūs tam piekrītat, klikšķiniet ‘Piekrist’. Lūdzam apskatīt mūsu privātuma politiku, lai iegūtu detalizētu informāciju. Jūs varēsiet jebkurā brīdī mainīt savas domas.

Nepieciešamās funkcijas

Sīkdatnes un līdzīgas izsekošanas tehnoloģijas ir nepieciešamas, lai iespējotu mūsu vietnes pamatfunkcijas. Pamatfunkcijās tiek ietvertas, piemēram, šo iestatījumu saglabāšana. Tā ir strikti noteikta, tāpēc Jūs to nevarēsiet atslēgt.

Vienmēr aktīvs
Analītika un personalizēšana

Papildus mēs vēlētos vairāk uzzināt par to, kā Jūs izmantojat mūsu vietni, lai to optimizētu un padarītu ērtāku izmantošanai. Tāpēc mēs izmantojam sīkdatnes un līdzīgas izskošanas tehnoloģijas, kas apkopo lietotāju uzvedību, un palīdz mums uzlabot un radīt piedāvājumus tieši Jums.

(Re-)Mārketings / Personas datu koplietošana ar trešajām personām.

Lai nodrošinātu un pielāgotu mūsu mārketinga kampaņas atbilstoši Jūsu vajadzībām,  mēs apkopojam informāciju, kā Jūs nonākam mūsu vietnē un kā Jūs mijiedarbojaties ar mūsu reklāmām. Tas mums palīdzētu padarīt reklāmas un saturu vēl labāku un interesantāku Jums. Arī mūsu mārketinga partneri izmantotu šo informāciju saviem mērķiem, piemēram, lai personalizētu Jūsu kontu vai profilu viņu platformā.