Flag

Virpuļmaizītes ar putukrējumu un zemenēm

14 - 15 gabals
Vidēji sarežģīti
90
Jauna garda recepte ikvienam, kas mīl gatavot desertus
Dr. Oetker's recipe was made in collaboration with Ieva Virtuve
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Picture -
Picture -
LŪDZU NOVĒRTĒJIET ŠO RECEPTI
Kā jums veicās ar šo recepti?

Līdzīgas receptes

Līdzīgas receptes

Sekojiet Dr. Oetker
Picture - Hero image

Sastāvdaļas

Lai pagatavotu virpuļmaizītes, Tev vajadzēs
450 gmiltu
250 gsaldā krējuma
200 gsviesta
7zemenes
3 ēdamkarotecukura
2 ēdamkaroteaugu eļļas
2 tējkarotepūdercukura
1 glāzepiena (silta)
1 iepakojumosDr. Oetker raugs
1 iepakojumosDr. Oetker Saldā krējuma biezinātājs
1 iepakojumosDr. Oetker vanilīna cukurs
2 tējkarotesāls
1Dr. Oetker dekoriņi
1Ola pārsmērēšanai

Skatīt produktus

Picture - Dr. Oetker raugs
Picture - Dr. Oetker Saldā krējuma biezinātājs
Picture - Dr. Oetker vanilīna cukurs

Pagatavošana

1

Lielā bļodā siltā pienā iemaisa cukuru, sāli, raugu un 100–150 g izsijātu miltu, pārklāj ar dvielīti, noliek siltā vietā, līdz raugs sāk darboties – maisījums kļūst pufīgs un it kā nedaudz burbuļains.

2

Iemaisa 150 g izkausēta sviesta un eļļu, piesijā pārējos miltus, labi izmaisa, tad mīklu izgāž uz darba virsmas un pamatīgi mīca, līdz tā kļūst gluda un viendabīga, nelīp pie rokām un virsmas.

3

Mīklu liek bļodā, pārklātu ar plēvi, uz dažām stundām vai līdz nākamajai dienai liek ledusskapī. Pa to laiku tā uzrūgst, palielinās apjomā un kļūst stingrāka, vieglāk veidojama.

4

Tad to sadala vienādos, apmēram 50 g smagos gabaliņos. Tos pa vienam saviļā un izrullē ar mīklas rulli 18–20 cm garās plāksnītēs. Pārējos gabaliņus līdz to veidošanai ieteicams turēt aukstumā.

5

Plāksnīti plānā kārtā pārsmērē ar sviestu un, sākot no vienas malas, saveļ standziņā. Ar asu nazi to visā garumā pārgriež, abas puses savstarpēji savij un saliec gredzenā, galus saspiežot, sastiprina, liek pannā uz ieklāta cepampapīra.

6

Pagatavotos mīklas gredzenus pārsmērē ar sakultu olu, pēc patikas var pārkaisīt ar zelta pērlītēm. Atstāj, līdz krāsns uzkarst līdz 210 grādiem, cep 15–20 minūtes gaiši brūnus. 

7

Atdzesētām maizītēm vidū liek pa zemenes pusītei un ar robotu uzgali uzspiež putukrējumu, kam putojot pievienots pūdercukurs, vaniļas cukurs un saldā krējuma biezinātājs, lai putukrējums stingrāk turētos. Greznumam pārkaisa dekoriņus.


Lai labi garšo!