Strādājot kopā, mūsu mazie ikdienas darbi kopā var radīt vēl lielākas pārmaiņas. Mēs visi varam rīkoties, lai aizsargātu un saglabātu mūsu kopīgo mājvietu – samazinot ietekmi uz klimatu, palielinot otrreizējās pārstrādes apjomu, un līdz 2050. gadam cenšoties panākt pilnīgu klimata neitralitāti.
Esam ceļā uz to, lai līdz 2050. gadam panāktu pilnīgu klimata neitralitāti visās savās darbībās gan tieši, gan netieši, izvirzot ilgtermiņa mērķus, lai to sasniegtu.
Esam apņēmušies paši ražot atjaunojamo enerģiju, atbalstot vēja ģeneratoru parku izveidi Turcijā un izmantojot saules paneļus savās ražotnēs Dienvidāfrikā, Vācijā, Itālijā, Rumānijā, Polijā, Ungārijā un Nīderlandē. Savās ražotnēs izmantojam atjaunojamo enerģiju un kopš 2022. gada, kad vien iespējams, izmantojam saules un vēja enerģiju – šī iniciatīva ir palīdzējusi mums novērst aptuveni 65 000 tonnu oglekļa dioksīda emisiju.
Mēs rūpējamies par to, lai mūsu pārtikas ražošanas procesi būtu pēc iespējas energoefektīvāki. Sākot ar pāreju uz ilgtspējīgāka apgaismojuma iespējām un beidzot ar procesu optimizāciju – mēs samazinām kopējo enerģijas patēriņu, kur vien tas ir iespējams.
Esam apņēmušies līdz 2025. gadam panākt, lai visi mūsu iepakojumi būtu pārstrādājami. Samazinot izmantotā iepakojuma daudzumu, dodot priekšroku papīra materiāliem un iespēju robežās izvairoties no plastmasas, mēs iepakojam jūsu iecienītākos produktus atbildīgāk. Uzziniet vairāk par veidiem, kā mēs samazinām atkritumu apjomu.
Rūpējoties par mūsu planētu, mēs strādājam pie tā, lai piegādes ķēdes neveicinātu mežu izciršanu. Ilgtspējīgāku lauksaimniecības metožu izmantošana, piemēram, atjaunojošā lauksaimniecība, palīdz aizsargāt bioloģisko daudzveidību, saglabāt augsnes veselību un novērst oglekļa izplūdi atmosfērā. Uzziniet vairāk par to, kā mēs darbojamies mūsu planētas labā.
Mums visiem ir jāiesaistās ilgtspējīgākas nākotnes veidošanā. Lūk, daži pasākumi, ko varam veikt, lai kopīgiem spēkiem veidotu labāku pasauli.
Vai zinājāt, ka, laiku pa laikam nomainot gaļu pret veģetārām vai augu alternatīvām, iespējams samazināt oglekļa pēdas nospiedumu? Tas ir tāpēc, ka šīm alternatīvām parasti nepieciešams mazāk ūdens, mazāk zemes un tās rada mazāk siltumnīcefekta gāzu, tādējādi ievērojami mazāk ietekmējot vidi.
Piemēram, mūsu picas Ristorante al Salame Vegano garšīgās sastāvdaļas rada apmēram uz pusi mazāk oglekļa salīdzinājumā ar mūsu klasisko picu Ristorante Salame, kuras pamatā ir gaļa.
Jums tikai biežāk jāpārbauda ēdiens un jāatstāj tas cepeškrāsnī nedaudz ilgāk. Taču kopsummā cepeškrāsns būs ieslēgta īsāku laiku nekā tad, ja to uzsildīsiet iepriekš. Rezultāts? Mazāks enerģijas patēriņš, mazāk oglekļa dioksīda emisiju un tikpat gardi ēdieni!
Mēs veicam pasākumus, lai mūsu produktu papīra un plastmasas iepakojums būtu pēc iespējas labāk pārstrādājams, lai pēc tam, kad esat pabeidzis gatavot, būtu viegli sašķirot un pārstrādāt atkritumus. Uzziniet vairāk par otrreizējās pārstrādes marķēšanas sistēmu.
Ir daudz veidu, kā mēs visi varam iekļaut ilgtspēju savās ikdienas darbībās. Visās piecās jomās, uz kurām fokusējamies – uzturs, ilgtspējīgas sastāvdaļas, atkritumu daudzuma samazināšana, rīcība klimata pārmaiņu jomā un iekļaušana – mēs veicam pasākumus, kas soli pa solim būtiski maina situāciju uz labo pusi. Strādājot kopā, varam radīt labāku rītdienu.
Ilgtspējīgākas sastāvdaļas, samazināts sāls un cukura daudzums, pārstrādājams iepakojums.
Uzzināt vairāk