Ķirbi sagriež gabaliņos, liek sietiņā un karsē virs verdoša ūdens 15-20 minūtes. Vai līdz mīksts un noliek malā atdzist.
Bļodā sajauc abus miltus, sāli, kanēli, cepamo pulveri un dzeramo sodu.
Citā bļodā saputo izkausēto sviestu, kļavu sīrupu, cukuru, olu, paniņas līdz gludai.
Ķirbja gabaliņus samīcam ar dakšiņu un iemaisa mīklā.
Miltu maisījumu iemaisa mīklā, visu sakuļ un lej ar cepamo papīru izklātā 25x17 cm formā.
Mīklu pārkaisa ar ķirbju sēklām. Cep 180-200 °C cepeškrāsnī 30-35 minūtes.
Izcepto maizi apsmērē ar kausēta sviesta un kļavu sīrupa maisījumu.
Līdzīgas receptes
Maize