Dr. Oetker tīmekļa vietnē izmantojamās sīkdatnes

Lai uzlabotu savas tīmekļa vietnes darbību, lai mēs un mūsu partneri varētu saprast, kā Jūs izmantojat mūsu tīmekļa vietni, mūsu tīmekļa vietne Jūsu ierīcēs saglabā sīkdatnes (angļu val. cookies). Šīs tīmekļa vietnes turpmākā izmantošana (atzīmējot logu, pārlūkojot vai pavirzot logu) vai sīkdatņu banera atinstalēšana ir uzskatāma par Jūsu piekrišanu instalēt un izmantot sīkdatnes. Vairāk informācijas par sīkdatnēm un to atinstalēšanu atradīsiet mūsu paziņojumā par privātumu.

Jautājumi un atbildes

Ja Jūsu jautājums nav norādīts, lūdzu, rakstiet mums.

Jautājumi un atbildes par cepšanu, produktiem, un to sastāvu.

Vai ruma aromāts satur alkoholu?

Mūsu ruma aromāts satur dabiskas un imitējošas aromatizējošās vielas un ekstraktus (garša ir līdzīga ruma garšai) un šķīdinātāju - ūdeni un propilēnglikolu. Saskaņā ar piegādātāja datiem etilspirts nav iekļauts.

 

Kas slēpjas aiz E 471 un E 472 no a līdz f?

E 471 ir taukskābju monoglicerīdi un diglicerīdi, ko uzskata par nekaitīgu lietošanai uzturā. E 472 a līdz f ir taukskābju monoglicerīdi un diglicerīdi, kas esterificēti ar uzturvielām - etiķi, pienu vai citronskābi.

Mazos daudzumos monoglicerīdi un diglicerīdi ir dabīgos taukos un eļļās, tos iegūst tauku gremošanu un sintezē no glicerīna un taukskābēm.

Apzīmējumi E 471 / E 472 attiecas uz monoglicerīdiem un diglicerīdiem, kas atļauti kā emulgatori, putošanas un miltu apstrādes produkti. Atkarībā no izmantotajām taukskābēm parādās dažādi aromāti un dažādi konsistences savienojumi (no šķidruma līdz vaskam).

Monoglicerīdi un diglicerīdi var būt augu un dzīvnieku izcelsmes. Dr. Oetker produkti izmanto tikai augu izcelsmes monoglicerīdus un diglicerīdus.

Kāda veida želatīnu lieto Dr. Oetker?

Želatīns ir caurspīdīgs, bezkrāsains un sausā veidā lūztošs olbaltumvielu maisījums bez garšas, kas ir iegūts no dažādu dzīvnieku, visbiežāk, no vēršu, cūku, putnu vai zivju, kolagēna. Dr. Oetker produktos izmanto cūkgaļas un liellopa gaļas želatīnu.

Kas ir modificēta ciete?

Modificēta ciete ir ciete, kas ir tehnoloģiski pārveidota ar temperatūras vai spiediena palīdzību. Iedarbojoties uz glikozes molekulām, kas veido cieti, tiek izmainīta jeb pārveidota tās struktūra, lai iegūtu noteiktas īpašības (piemēram, Labākas sākotnējās īpašības). Kā izejvielu var izmantot visu veidu cieti - kviešu, kukurūzas, kartupeļu. "Modificēto cieti" var deklarēt piedevu sarakstā. Izņēmums ir modificēta kviešu ciete - Tā ir obligāti marķējuma kā alergēns un atsevišķi jāiekļauj piedevu sarakstā.

Mans cepamais pulveris ir rozā krāsā. Vai es joprojām varu to izmantot?

Vienmēr uzglabājiet cepamo pulveri vēsā un sausā vietā, un arī atstatus no stipriem aromātiem, piemēram, vaniļas, kanēļa vai vaniļas cukura. Pretējā gadījumā, tāpat kā Jūsu gadījumā, var parādīties rozā nokrāsa. Šīm pārmaiņām nav nekāda sakara ar veselību. Tomēr tas parāda iepakojuma garo mūžu, jo šis tonis nebūs svaigam produktam.