Flag

Pica

Apkārt pasaulei ar picu
Iedvesma
Pica
Apkārt pasaulei ar picu

Kulinārijas ceļojums apkārt pasaulei ar mājās gatavotām picām un garnējumiem, kas iedvesmoti no galamērķiem visā pasaulē: 10 pasaulē atzītas recepšu idejas.

Kādus miltus izmantot?

Pica nāk no Itālijas. Un oriģinālajai itāļu picas mīklai, Jums vajadzētu izmantot īstus itāļu kviešu miltus, tips 00. Nevarat atrast šos miltus? Neuztraucieties. Miltu tips 00 ir salīdzināms ar mūsu kviešu miltiem tips 405. Tomēr itāļu milti satur vairāk lipekļa - lipīgo olbaltumvielu, kas mīklai piešķir labāku elastību. Profesionāliem picu cepējiem nepatīk izmantot citus miltus, jo gaisā var mest tikai autentisku itāļu picas mīklu, nesaraujot to. Katru dienu iemācieties kaut ko jaunu.

Abiem miltu veidiem 00 un 405 ir aptuveni 0,50% minerālu, un tos uzskata par sadzīves miltiem. Tie ir īpaši labi mīklai ar smalkām porām, milti piemēroti dažādu konditorejas izstrādājumu cepšanai, pankūkām un citu augstvērtīgu izstrādājumu cepšanai mājās.

Jo tumšāks ir miltu tips, jo lielāks minerālu to saturs. Piemēram, 1740. gada rudzu milti vairāk nekā trīs reizes pārsniedz 405 tipa kviešu miltu minerālu saturu (1,80%). Ja jums tuvumā nav itāļu veikalu, picas mīklai varat viegli izmantot 405 vai 550 tipa kviešu miltus.

Metode: izmanto raugu, lai gūtu panākumus

Itāļi picas mīklā izmanto raugu. Atkarībā no tā, kas jums ir mājās, varat izmantot svaiga rauga kubiņu vai sauso raugu. Abi ir labi un rezultātā iegūsiet mīkstāku, garšīgāku un vienmērīgāku picas mīklu. Raugs nodrošina konsistenci un garšu. Kamēr mīkla ceļas, rauga sporas cukuru cietes pārvērš oglekļa dioksīdā, aromātā un spirtā. Šo procesu var redzēt burbuļos un pat mīklā, jo tās apjoms palielinās dubultojot sākotnējo tilpumu.

Pietiekami daudz no bioķīmijas. Divām porcijām (t.i., divām picām) jums būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas:

10 g svaiga rauga vai ½ paciņas sausā rauga (= 1 tējk. Vai 3-4 g)

250 ml remdena ūdens

500 g tipa miltu

1 ēd.k. no katra - cukurs un sāls un 4 ēd.k. olīveļļa

Lai sāktu, raugu ievieto bļodā un sajauc ar remdenu ūdeni. Tad pievienojiet pārējās sastāvdaļas un samaisiet visu līdz vienmērīgai mīklas masai apm. 10 minūtes. Pēc tam pārklāj trauku ar dvieli un novieto siltā vietā, lai paceļas 1 stundu. Tad pārgrieziet mīklu uz pusēm, kārtīgi izmīciet, izrullējiet uz, ar miltiem pārklātas virsmas, un novietojiet uz cepamās pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Un tad pati labākā daļa: uzlieciet picai garnējumu pēc vēlēšanās!

Picas garnējumi: Visā pasaulē

Picture -

Pasaule mīl picu - un pica iedrošina daudzveidību. Tās var būt apaļas, kvadrātveida vai dažreiz pat laivas formas. Dažreiz pamatne ir bieza, dažreiz plāna, dažreiz tik liela kā vagona ritenis un dažreiz tikai, viena kodiena izmēra, uzkoda. Un, ne tikai forma atšķiras, tāpat arī garnējumi Iespējas garšu kombinēšanai ir tikpat daudz kā cilvēki uz planētas. Lai atzīmētu šo dažādību, mēs apceļosim pasauli - ar picām. Katra pica pārstāv savu valsti un ir garnēta ar šai valstij raksturīgām sastāvdaļām un to kombinācijām. Sāksim mūsu kulinārijas ceļojumu.

Vācija: Pica Hermann

Mūsu ceļojumu sāksim Vācijā. Ar ko varētu būt garnēta vācu pica? Varbūt ar kartupeļiem? Vācieši mīl garšām bagātu ēdienu un ir pazīstami ar saviem skābētajiem kāpostiem. Dažās pasaules daļās tos pat sirsnīgi dēvē par “Kraut”, no vārda “sauerkraut” - skābēti kāposti. Tāpēc mēs papildināsim Picu Hermann ar kotlešu gabaliņiem un skābētajiem kāpostiem un dekorēsim ar saldajām sinepēm, maurlokiem un ceptiem sīpoliem.

Francija: Pica Savoir Vivre

Mēdz teikt, ka francūži ir neatkarīgi un augstu vērtē savu virtuvi. - Un tam ir labs iemesls! Tomēr arī Haute Cuisine mājās noteikti nevairās no kraukšķīgas, svaigi ceptas picas šķēles.  Lai nedaudz iekļautos “tous les autres”, picu pārklāsim ar svaigo sieru, papildināsim ar kazas sieru un pasniegsim ar medu un timiānu.

Meksika: Pica Mexicana

Domājot par Meksiku, jūs iedomājaties tacos, tortiljas un, protams, jalapeno piparus. Kā pateicība šiem mazajiem pikantajiem pipariem Pica Mexicana ir papildināta ar maltu liellopu gaļu, siera mērci, salsu, sarkanajiem sīpoliem, svaigu avokado un, kā jūs jau uzminējāt, jalapenos pipariem.

Kanāda: Pica Toronto

Toronto atrodas Kanādas dienvidaustrumos, un ziemās tur ir diezgan auksts. Tur ir silti jāsaģērbjas un tikai īsu brīdi jāuzkavējas. Šeit nāk talkā populārākā, kalorijām bagātā uzkoda: Poutine. Tie ir frī kartupeļi, pārklāti sieru un garšaugu mērci. Tas padara Picu Toronto par perfektu ziemas sildītāju. Bet, lūdzu, nepārspīlējiet.

Koreja: Pica Bulgogi

Mēs turpinām ceļu uz Koreju. Bulgogi ir absolūts favorīts Korejā, un tas tiek pasniegts arī īpašos gadījumos. Gaļas ēdiens, kas ir izgatavots no liellopu gaļas pikantā marinādē, parasti grilēts virs atklātas liesmas. Pica Bulgogi tiek garnēta ar smalkām filejas sloksnēm un lokiem.

Ķīna: Pica Sweet & Sour

Un tad mēs šķērsojam robežu uz Korejas kaimiņvalsti - Ķīnu. Ne tikai, tik ļoti populāro, saldskābo mērci, šeit ēd, bet, iespējams, arī šeit ir tās izcelsmes vieta. Šo mērci var baudīt arī ārpus Ķīnas. Papildināta ar vistu un ananāsiem, pica Sweet & Sour, svin šo garšas tradīciju.

Turcija: Pica Istanbul

No Vidējās Karalistes līdz Tuvajiem Austrumiem, precīzāk, Stambula Turcijā. “Septiņu pakalnu pilsētā”, kur jums ir nepieciešams daudz laika, lai apskatītu visas skaistās vietas. Kā ir ar sirsnīgo Stambulas picu? Tā apvieno slaveno ķiploku desu “Sucuk” ar garšīgu aitas piena sieru un čili pārslas.

Grieķija: Pica el Greco

Vai kāds teica aitas piena siers? Tad jācer, ka arī olīvas būs klāt. Olīvas lieliski sader ar grieķu fetas sieru un ir obligāta sastāvdaļa grieķu picai. Tā kā Grieķija atrodas Vidusjūrā, zivis ir arī būs Picas el Greco papildinājums. Mēs esam izvēlējušies tunci ar sarkanajiem sīpoliem un papriku.

Japāna: Sushi pica

Līdzās “mochi”, rīsu bumbiņām, kas pildītas ar sarkano pupiņu pastu, un “ramen”, nūdeļu zupai, suši ir viens no populārākajiem Japānas ēdieniem. Galvenā iezīme šim reģionam ir zivis un jūras veltes. Sushi pica prasmīgi apvieno: Tunci ar sezama sēklām un nori - žāvētām un grauzdētām aļģēm.

Indija: Pica New Delhi

Noslēgumā mēs ierodamies valstī, iespējams, ar visvairāk veģetāriešiem pasaulē: Indijā. Indijas virtuve griežas ap rīsiem un pākšaugiem. Viens no vispazīstamākajiem ēdieniem ir “dahl”, bieza zupa, kas pagatavota no lēcām un citiem pākšaugiem. Tas kombinācijā ar Indijas mīksto sieru “paneer” ir mūsu kulinārijas ceļojuma apkārt pasaulei grandiozais fināls.

Sekojiet Dr. Oetker