Flag

Ukraiņu maize pampushka

8 gabals
Vidēji sarežģīti
230
Piedāvājam gardu ukraiņu maizes recepti!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Padomi un triki
Pārklājumam var izmantot saulespuķu, olīveļļu vai kausētu sviestu.
Picture -
Picture -
LŪDZU NOVĒRTĒJIET ŠO RECEPTI
Kā jums veicās ar šo recepti?

Līdzīgas receptes

Līdzīgas receptes

Sekojiet Dr. Oetker
Picture - Hero image

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
125 mlūdens
2 ēdamkarotecukura
7 g„Dr.Oetker“ sausais raugs
125 mlpiena
100 gsviesta
2 tējkarotesāls
2olas
500 gmiltu
1olas dzeltenums
Sastāvdaļas pārklājumam
5 ēdamkaroteeļļas
1 porcijamazgāti pētersīļi
3 - 4ķiploku daiviņas
1 šķipsniņasāls

Skatīt produktus

1

1.

Bļodā ielej siltu ūdeni, ieber raugu un vienu ēdamkaroti cukura.

2

2.

Maisa, līdz cukurs ir izšķīdis.

3

3.

Katliņā uz lēnas uguns karsē pienu, maisot pievieno sviestu, līdz sviests izkūst.

4

4.

Sakuļ olas ar atlikušo cukuru un sāli un sajauc ar atdzesēto piena un sviesta maisījumu.

5

5.

Ielejiet šo maisījumu bļodā ar raugu. Visu samaisa un pievieno miltus.

6

6.

Mīklu labi samaisa un samīca 5-6 minūtes. Atstāj mīklu uzrūgt 2-3 stundas. istabas temperatūrā - tas uzrūgstot dubultosies.

7

7.

Pēc tam ar plaukstām izveido 9 vienāda izmēra bumbiņas, liek uz cepešpannas un ļauj uzrūgt vēl 1-2 stundas.

8

8.

Sakuļ dzeltenumu ar 1 ēdamkaroti ūdens. Ar šo maisījumu pārziež maizītes un cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 20 minūtes.

9

9.

Smalki sagrieziet pētersīļus un nomizotas ķiploka daiviņas un sajauciet bļodā ar eļļu un sāli.

10

10.

Maisījumu pārklāj no krāsns izņēmtajam un izceptajam konditorejas izstrādājum un uzreiz jau varat to nogaršot.

Padomi un triki

  • Pārklājumam var izmantot saulespuķu, olīveļļu vai kausētu sviestu.