Flag

Dzimšanas dienas torte

8 porcijas
Vidēji sarežģīti
300
Jauna garda recepte ikvienam, kas mīl gatavot kūkas!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Padomi un triki
Izmantojiet rotājumu burciņas vāku, lai pagatavot trafaretu kūkas dekorēšanai.
Padomi un triki
Tortes pagatavošanai var izmantot dažādas ogas un augļus, piemēram: zemenes, kazenes, mellenes, avenes, ķiršus (bez kauliņiem), jāņogas, persikus, nektarīnus, hurmu, ananāsus.
Lai labi garšo!
Picture -
Picture -
LŪDZU NOVĒRTĒJIET ŠO RECEPTI
Kā jums veicās ar šo recepti?

Līdzīgas receptes

Līdzīgas receptes

Sekojiet Dr. Oetker
Picture - Hero image

Sastāvdaļas

Tortes pamatnei vajadzēs
230 gcepumu
100 gvalriekstu (vai citi rieksti)
120 gsviesta
Krēmsiera kārtai vajadzēs
3 ēdamkaroteDr. Oetker želatīna
150 mlūdens
250 mlsaldā krējuma (35%)
500 gMaskarpones siera
1 burkaiebiezinātā piena
150 gmellenes (vai avenes)
Dekorēšanai vajadzēs
1 burkaDr. Oetker rotājumu tortēm

Skatīt produktus

Picture - Dr. Oetker želatīna
1

Pagatavošana

Metāla traukā vai katliņā pārlej želatīnu ar ūdeni un atstājiet uzbriest.

2

Sasmalciniet cepumus sīkās drumstalās.

3

Uz pannas beriet riekstus un karsējiet uz mazas uguns līdz tie paliek smaržīgi un kraukšķīgi. Tad sasmalciniet riekstus uz griešanas dēļa un lieciet bļodā kopā ar sasmalcinātiem cepumiem.

4

Izkausējiet sviestu, pievienojiet to bļodā ar sasmalcinātiem riekstiem un cepumiem un visu kārtīgi samaisiet viendabīgā masā. Sagatavojiet apaļu cepamo veidni 23 cm diametrā. Veidnē lieciet tortes pamatni no sagatavotās cepumu masas un nedaudz piespiediet. Tad lieciet pamatni ledusskapī.

5

Uzbriedinātu želatīnu karsējiet uz lēnas uguns aptuveni 4-5 minūtes, kamēr želatīns izkūst (nevāriet!). Tad atstājiet, lai atdziest.

6

Tikmēr bļodā saputo saldo krējumu. Citā bļodā sajauciet maskarpones sieru kopā ar iebiezināto pienu. Tad krēmsiera  masai pievienojiet sakulto putukrējumu un visbeidzot iepriekš pagatavotu želatīnu, ogas un visu samaisiet. Masu kārtojiet uz cepumu pamatnes. Tad lieciet kūku ledusskapī uz  4-5 st. sastingt.

7

Pēc tam dekorējiet ar Dr.Oetker rotājumiem tortēm.

Padomi un triki

  • Izmantojiet rotājumu burciņas vāku, lai pagatavot trafaretu kūkas dekorēšanai.
  • Tortes pagatavošanai var izmantot dažādas ogas un augļus, piemēram: zemenes, kazenes, mellenes, avenes, ķiršus (bez kauliņiem), jāņogas, persikus, nektarīnus, hurmu, ananāsus.
    Lai labi garšo!