Flag

Atsvaidzinoša rabarberu kūka

8 porcijas
Vienkārši
70
Jauna garda recepte ikvienam, kas mīl gatavot kūkas
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Padomi un triki
Rabarbera kātus var sagriezt arī šķēlēs, nevis sloksnēs.
Picture -
Picture -
LŪDZU NOVĒRTĒJIET ŠO RECEPTI
Kā jums veicās ar šo recepti?

Līdzīgas receptes

Līdzīgas receptes

Sekojiet Dr. Oetker
Picture - Hero image

Sastāvdaļas

Jums vajadzēs
190 gmiltu
65 gcukura
1,5 tējkarotesāls
170 gsviesta
2olu dzeltenumi
1 tējkaroteDr. Oetker Madagaskaras Burbonas vaniļas pasta ar sēklām
Pildījumam vajadzēs
300 grabarberu (mazgāti)
250 gcukura
4olas
3 ēdamkarotecitronu sula
4 ēdamkarotemiltu
1 ēdamkaroterīvētas apelsīna miziņas
1 tējkaroteDr. Oetker Madagaskaras Burbonas vaniļas pasta ar sēklām
1,5 tējkarotesāls
1 ēdamkarotepūdercukura

Skatīt produktus

1

Lielā bļodā sajauciet miltus, cukuru, sāli, pievienojiet sviestu, vaniļas pastu un visu samaisiet līdz viendabīgai masai.

2

Tad iemaiset olu dzeltenumus, pēc tam mīklu vienmērīgi izklājiet uz 23x23 cm lielas cepamformas, kas izklāta ar cepampapīru.

3

Viegli piespiediet mīklu ar plaukstu vai karoti, lai noņemtu gaisu. Ievietojiet 180 ° C krāsnī un cepiet apmēram 25 minūtes. Pēc tam izņemiet no krāsns.

4

Pildījumam atstājiet dažus rabarbera kātus, pārējos sasmalciniet un ieliecietiet mazā katliņā, pievienojot 200 g cukura un 1-2 ēdamkarotes ūdens.

5

Karsējiet uz mazas uguns, līdz katlā parādās vairāk šķidruma. Tad palieliniet karsēšanas temperatūru līdz vidējai un 10-15 minūtes pavāriet līdz rabarberi paliek mīksti. Noņemiet katliņu ar rabarberiem no plīts, lai atdziest.

6

Tad pievienojiet olas, atlikušo cukuru, citrona sulu, miltus, apelsīna miziņu, vaniļas pastu un sāli un visu samaisiet līdz viendabīgai masai (masas biezums atgādinās skābā krējuma biezumu).

7

Pagatavoto masu lej uz cepamformas pa virsu iepriekš pagatavotai mīklai. Tad, kūkas virsū liek atlikušos rabarberu kātus, kas sagriezti sloksnēs. Cep 180 ° C krāsnī apmēram 30-35 minūtes. Izcepto kūku pārkaisa ar pūdercukuru.


Lai labi garšo!

Padomi un triki

  • Rabarbera kātus var sagriezt arī šķēlēs, nevis sloksnēs.